המתכון המושלם שלי לעוגת שמרים - GetCake
SEARCH

המתכון המושלם שלי לעוגת שמרים

  • נכתב ע"י  GetCake
שתפו עם חברים
Email Whatsapp Facebook


איך אני אוהבת עוגות שמרים!

כל כך טעים ומנחם בעיקר בימי החורף הקרים...

 

אבל יש לי וידוי, למרות שאני קונדיטורית מנוסה, אף פעם לא הייתי מרוצה מעוגת השמרים שלי.

ניסיתי המון מתכונים! כל פעם מתכון קצת אחר...

עכשיו שלא תבינו לא נכון, תמיד יצא טעים!

אבל מכירים את זה שגם שכולם אוהבים אתם מרגישים שזה פשוט לא זה?

 

אז לא הרמתי ידיים.

המשכתי לנסות מתכונים שונים תוך שאני עושה שינויים קלים (עד כבדים), מתיחות גלוטן וסלטות באוויר,

עד שיום אחד מצאתי אותו.

והוא מושלם

קל להכנה וטופח מעולה, רך ונעים לעבודה, בצק שמרים ממושמע ביותר שאפשר להכין ממנו עוגות ומאפי שמרים מעולים!!!

אז אתם חייבים לנסות אותו ולהגיד לי איך יצא ?

 

הנה המתכון:

650 גרם קמח לבן

12 גרם שמרים יבשים

90 גרם סוכר

1 ביצה

2 חלמונים

140 גרם שמנת מתוקה

80 גרם מים חמימים

100 גרם חמאה רכה

חצי כפית מלח

 

למילוי (המועדפים עליי)

ממרח שוקולד (מומלץ נוטלה) + שברי שוקולד לבן

או

חמאה רכה + כוס סוכר וכפית קינמון

 

לבצבוץ:

ביצה טרופה + נגיעת סילאן

 

לפינאלה:

סירופ סוכר:

מביאים לרתיחה 100 גרם סוכר + 100 גרם מים ומניחים בצד.

 

איך מכינים?

שמים במיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, וסוכר.

מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומתחילים להוסיף לפי הסדר:

מים, שמנת, ביצה וחלמונים.

מעבדים 2 דקות

מוסיפים את המלח

מוסיפים את החמאה הרכה (שימו לב, לא מומסת! רכה זה שלוחצים עם האצבע וזה הופך למשחה).

ממשיכים לעבד עוד 8 דקות על מהירות בינונית-גבוהה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך למגע.

אם הבצק דביק מאוד, הוסיפו מעט קמח עד שתגיעו למרקם הרצוי.

אם הבצק קשה, הוסיפו עוד חמאה רכה/ שמנת/חלב.

שימו לב: טעות חמורה עם בצק שמרים הוא לעבד עד שיש בצק ולהפסיק. זמני העיבוד במיקסר הם אינם המלצה, אלא שלב הכרחי להצלחה.

הלישה מפתחת את רשת הגלוטן בבצק, בצק שמרים חייב רשת גלוטן מפותחת דיה שתקנה לו גמישות וכך הוא יוכל לתפוח יפה וללא קרעים.

אחרי שהבצק מוכן, מעבירים לקערה מקומחת קלות(מומלץ לעשות מהבצק כדור, לא חובה), מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח מעט כשעה.

הבצק אמור לתפוח מעט, אבל לא להכפיל את נפחו.

לאחר שעה הורידו את הבצק על משטח מקומח, לושו אותו והוציאו לו את האויר.

חלקו את הבצק לשני חלקים.

רדדו כל חלק למלבן(כמה שיותר קרוב זה גם בסדר) ומירחו שכבה יפה אבל לא מוגזמת של המילוי.

במקרה של מלית קינמון יש למרוח חמאה רכה ולאחר מכן לפזר שכבה אחידה של הסוכר עם הקינמון.

במקרה של מלית ממרח שוקולד, למרוח את השוקולד ולפזר מעל שברי שוקולד לבן/מקופלת/קינדר מה שבא לכם. כמובן שלא חובה ויצא מושלם גם רק עם ממרח שוקולד.

לאחר שמרחתם את המילוי, מגלגלים את המלבן לרולדה.

מכאן יש שתי אופציות:

-לחתוך את הרולדה לחצי ולעשות צורת בורג ולתבנית אפיה

-לחתוך מהרולדה שבלולים ולאפות כמאפים אישיים.

עוד אופציה:

אפשר לא לגלגל את המלבן לרולדה אלא לקפל ל 2(ככה שהבצק מקיף את המלית מבחוץ), להדק קצוות כדי שהמלית לא תברח, ולרדד שוב למלבן.

חותכים משולשים שווי שוקיים ולגלגל לרוגלך מדהימים!

אחרי שמילתם וגלגלתם, הניחו על תבנית או מגש אפיה מרופד בנייד אפיה, ובצבצו(מרחו את תערובת הביצה על המאפים).

הניחו לבצק לתפוח שוב ל45 דקות עד שעה.

שימו לב, התפיחה השניה אפילו יותר חשובה מהראשונה כי היא נותנת למאפה את האווריריות והצורה הסופית שלו.

לא תפח? חכו עוד קצת.

עדיין לא תפח? חממו תנור ל 50 מעלות ל 5 דקות וכבו. הכניסו את המאפים לתפוח בתנור.

יאללה כמעט סיימנו.

מחממים תנור ל 170 מעלות ומכניסים את המאפים ל 30 דקות בערך, עד שהוא תפוח וזהוב ולא שוקע בלחיצה.

לאחר שהוצאתם מהתנור, פנקו בסירופ סוכר בנדיבות

הסירופ נותן מראה מבריק משגע ומוסיף נימוחות למאפה.

 

ביצעתם את כל השלבים במדויק וקיבל עוגת שמרים יפיפייה וטעימה?

שתפו את הכתבה כדי שכולם יוכלו להנות!

רוצים להזמין קינוח עד הבית? אז למה אתם מחכים? - השליח של גט קייק מחכה לכם! 

 

 

 

שתפו עם חברים
Email Whatsapp Facebook

קונדיטורים, רוצים להגדיל
את החשיפה ולקבל הזמנות
אונליין? Get Pro!

הרשמו לאתר ותוכלו להגדיל את מעגל
הלקוחות ולקבל הזמנות דרך האתר אונליין
הרשמו עכשיו

הרשמו לניוזלטר Join now!

הרשמה לאתר !Join now
על מנת לפנות לקונדיטור יש להרשם לאתר. כבר יש לכם חשבון באתר? לחצו כאן
או
כיף שחזרתם! Welcome back
או
שכחתי סיסמה
להצטרפות כקונדיטורים לחצו כאן